موزه‌ها محصول و عامل توسعه هستند

مدیر‌کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی گفت: «موزه‌ها هم محصول توسعه و هم عامل توسعه هستند.»

به‌گزارش میراث آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، محمدرضا کارگر دوشنبه  9  اسفند در آیین رونمایی از کتاب فنون کاربردی راهنمایی در موزه  در این مجموعه افزود: «اگر امروز جهان را بدون موزه تصور کنیم بسیار خسته‌کننده است و اتفاقات خوبی که به‌واسطه موزه رخ داده وجود نخواهند داشت.»

او اظهار داشت: «بخش مهمی از مستندات تاریخی مدیون موزه است. بسیاری از کتاب‌های با موضوع تاریخ، هنر، معماری، علم و هویت جوامع همگی مدیون موزه هستند.»

او با اشاره به تاکید یونسکو بر سواد فرهنگی ادامه داد: «بنا بر این نظر، در دنیای کنونی که تهاجم رسانه‌ای بسیار شدید است بیم آن می‌رود که جامعه ای یکدست و بدون تنوع داشته باشیم بنابراین همه جوامع برای حفظ پایداری فرهنگی باید تلاش کنند. موزه‌ها عامل اساسی پایداری فرهنگی هستند و کمک می‌کنند فرهنگ‌ها ایستایی پیدا کنند و ارتباط بین نسل‌های مختلف را برقرار می‌کنند.»

کارگر گفت: «موزه باعث افزایش سواد فرهنگی و عامل اساسی حفظ تنوع فرهنگی است. به‌عنوان مثال اکوموزه شیوه‌ای از زندگی و فرهنگ را حفظ و برای نسل‌های بعد نگهداری می‌کند. درواقع شیوه‌ای متفاوت از یک سبک فرهنگ را با تمام مسائل مادی داخلش برای نسل‌های آینده حفظ می‌کند.»

او افزود: «موزه‌ها در تلاش برای گفتن این موضوع هستند که ما فقط آثار مادی به‌جا‌مانده از فرهنگ را منتقل نمی‌کنیم؛ بلکه فرهنگ این آثار مادی را نیز منتقل می‌کنیم.»

او تاکید کرد: «امروزه نقش موزه در زندگی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.»

مدیر‌کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی ادامه داد: «موزه‌ها در جامعه ما هنوز نتوانسته‌اند نقش مهم، تاثیرگذار و ملموسی داشته باشند و از نظر تاثیرگذاری و عملکرد هنوز توسعه‌یافته نیستند.»

او اظهار داشت: «موزه‌ها یک اتفاق خاص هستند و از تمام اتفاقات حوزه فرهنگ مهم‌ترند، چراکه الهام‌بخش بسیاری از هنرها و اتفاقات فرهنگی و ایجادکننده دانش بشری هستند و نقش راهنما نیز در این مسئله بسیار مهم است.»

او تاکید کرد: «راهنما علاوه بر موضوعی که توضیح می‌دهد باید نسبت به موضوع احاطه علمی نیز داشته باشد و تبدیل به دانشمند آن حوزه شود. باید مهارت خاص در برخورد با هر موضوع و گروه بازدیدی داشته باشد و در این بین فن بیان موضوعات در قالب یک قصه بسیار مهم است.»

او درخصوص کتاب «فنون کاربردی راهنمایی در موزه» خاطر‌نشان کرد: «این کتاب در پاسخ به یک نیاز جدی نگاشته شده و آغازی برای کارهای بعدی و مکمل‌ است.»

کتاب «فنون کاربردی راهنمایی در موزه» 9 اسفندماه با حضور محمدرضا کارگر، مدیر‌کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی، مجید طهرانیان، مدیر‌کل سازمان فنی و حرفه ای استان تهران، عباس هدایتی، معاون اجرایی مجموعه و جمعی از فرهیختگان و دوستداران فرهنگ در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران رونمایی شد.

این کتاب که به قلم ریحانه جمالی هنجنی نگاشته شده، صد راه‌کار در خصوص فنِ راهنمایی در موزه، به بازدیدکنندگان و به‌خصوص شاغلان این بخش پیشنهاد می‌کند. صد روش به‌ظاهر ساده اما راه‌گشا، و کاربردی‌‌ترین نکات مهم، در زمینه‌‌ی فنون و روش‌های راهنمایی در موزه را به مخاطبان یادآوری می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1395121023